Den här bilden tog jag för ett tag sen.
Så ni får lära er hur jag ritar FÖR JAG JAG ÄR JU MÄSTAREN. Not.
Men har ju hög grad på bild så...
Lite svårt å beskriva hur man gör men kan försöka.
Ögon:
1. Rita ett öga hihihi. Och håll själva ögat utan färg eller blyerts. Det enda jag gör är att sträcka kanterna. Rynkor på ögonen har alla så för mer realistiska ögon är det bra att göra. 
2. fortsätt fylla i med sträck. Lämna en liten vit yta, som ska vara blänk. Ögonfransarnas volym kan ni ju välja helt själva. längs ögon lockets inre sida ska det vara lite skuggat för att få mer djup.
3. Nu lade jag bara en "ögonskugga" Och mer "sminkade" ögat.
Ögonbryn:
1. Ögonbryn är ju verkligen en smaksak. Vissa vill ha tunna, andra vill ha målade tjocka (personlig favorit), några vill ha vanliga onoppade ögon och ja, vissa vill kanske ha sån form som jag gjort. Börja iallafall att bara rita formen.
2. Rita håren. Glöm inte att det ofta är ett litet ögonbrynshår som har hamnat snett. Vissa glömmer även att ögonbryn är hår och inte är helt kala och så... 
3. Nu är det bara att fylla i de :)
Näsa:
1. rita formen på näsan. Stor, tjock, lång eller hur du vill ha den. 
2. Fyll bara i skuggorna. Om huvudet är lite vridet åt ett specifikt håll så ska skuggan som övergår till ögonen vara kraftigare åt det öga där det skyms undan lite mer. Vilket jag inte gjort på bilden.
Mun:
1. Ja. Rita formen... och om den har en ganska kraftig triangel överläpp (med två "trianglar" bredvid längs upp) som jag gjort ovan så får du inte glömma en amorbåge. Kraftigare läppar brukar ofta ha det :)
amorbågen påverkas också av nästippens form. Så om du har en jätteplatt nästipp kanske du inte har en amorbåge ;)
2. Fyll i, men lämna som ni ser en ganska stor del av mitten på både över- och underläppen. Det ger de mer volym och glans.
3. SISTA. Fyll i. Känn själv hur mycket glans du vill ha. Jag har inte haft så mycket. För att få det att se naturligare ut, Lite narigare, så är mitt tips att sträcka lite i kanterna.
KLART
Jobbigt värre. Hoppas ni lär er något av mina dåliga förklaringar :P
Ina
4/4/2012 03:45:10 am

när ska du avsluta din tävling? :)<3

ReplyLeave a Reply.