Detta gör jag ofta, det lyfter upp en bild så snyggt!
När jag va i kyrkan igår (mammas körkonsert) stod det om vad påsken var egentligen. Man såg en bild och då skrev kyrkoherden (han e jeteflummig faktiskt :D ) vad man såg först, Det stora mörka huset eller solskenet. Det tyckte jag va lite intressant faktiskt (inte så jätteintresserad av sånt man hör i kyrkan, snälla bannlys mig inte) så jag gjorde en bild till det!
Och varför inte lära er det? 
Picture
Orginalbild, Mt. Fuji! Tagen av mamma med hennes Nikon 3100d
Picture
Tryck OK när en ruta kommer och se bilden nedan.
Picture
Ändra din kontrast till ungefär detta. Då blir det lite mörkare ännu mörkare och det ljusare ännu ljusare! Du kan även leka själv med kurvorna men såhär gjorde jag!
Picture
Brightness/Contrast, syns inte så bra..
Picture
Kontrasten ska ligga på ungefär 80. Men nu är ju berget onormalt blått så vi får göra det lite gråare ;) Blir det för mörkt kan du sänka 'brightness' ist.
Picture
Och nu blir det till att ändra till Svartvitt, men vi vill ju ha bilden i färg, därför ändrar vi Normal till Pin light!
Picture
Vi vill somsagt inte ha den svartvit, men det ändrar vi fort genom att klicka från Normal till Pin light (du hittar det vid de olika lagren du skapat) Alla behöver kanske inte detta, men jag behövde!
Picture
Det kan se svårt ut men är jätteenkelt ;) Och så var det resultatet:
Picture
Picture
Ett till exempel ,lite sämre. Du kan alltid prova dig fram med olika bilder och se vilken som passar bäst ;)Leave a Reply.